Peter Vandenbempt haalt één Anderlecht-speler onderuit: "Onbegrijpelijk"

Peter Vandenbempt haalt één Anderlecht-speler onderuit:
Dinsdag 22 maart 2022 - 16:30   I   door Redactie

Anderlecht verloor in de Ghelamco Arena een wedstrijd die het absoluut niet mocht verliezen. Door de nederlaag zakte paars-wit weg naar de vijfde plaats. Daardoor hebben ze het zelf niet meer in handen.

Anderlecht had nochtans veruit de meeste mogelijkheden, maar - zoals wel vaker dit seizoen - was er een gebrek aan efficiëntie. Peter Vandenbempt zag vooral dat Joshua Zirkzee niet zijn niveau haalde. "Ik denk dat hij technisch boven iedereen uitsteekt, en dan begrijp ik niet dat je zo veel afval hebt in je spel", zei hij bij Extra Time.

Talent heeft de 20-jarige Nederlander genoeg, maar tegen AA Gent kwam het er niet uit. "Er waren heel wat onbegrijpelijke fases, die voor mij alleen verklaard kunnen worden door een gebrek aan focus en concentratie", was Vandenbempt scherp. "Gewoon een off-day? Die heeft hij dan toch al vaak gehad."

Zirkzee zou volgend seizoen graag zijn kans grijpen bij Bayern München, maar volgens Vandenbempt zal er dan nog veel moeten veranderen. "Als je echt de drive hebt om een topspeler te worden bij Bayern München, dan moet je toch meer brengen in een topwedstrijd", sloot hij af.

Poll: Is Joshua Zirkzee goed genoeg voor Anderlecht?

TAGS  I  Extra Time  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Bayern München

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024