Europees kampioen Italië mag WK helemaal vergeten, penaltymisser helpt Portugal

Donderdag 24 maart 2022 - 22:35   I   door Redactie

Donderdagavond stonden de play-offs van de WK-kwalificaties op het programma. Zes ploegen strijden nog voor 3 WK-tickets.

Portugal-Turkije 3-1

De Portugezen verloren nog nooit van Turkije, met uitzondering van een vriendschappelijke interland. In de eerste helft scoorden Otavio en Diogo Jota voor Portugal. In de tweede helft scoorde Burak Yilmaz de aansluitingstreffer. Zes minuten voor tijd miste de Turkse spits nog een penalty. Nunes legde de 3-1-eindstand vast.

Doelpuntenmakers:

16' Otavio 1-0, 43' Diogo Jota 2-0, 66' Burak Yilmaz 2-1, 95' Nunes 3-1

Italië-Noord-Macedonië 0-1

Portugal strijdt in de volgende wedstrijd tegen de winnaar van dit duel. Italië had veruit de meeste kansen, maar Trajkovski scoorde in het slot van de wedstrijd de winning goal. Italië is zo uitgeschakeld en neemt niet deel aan het WK in Qatar. Van een verrassing gesproken.

Doelpuntenmaker:

93' Trajkovski 0-1

Polen kreeg een vrijgeleide, want Rusland mag niet deelnemen aan het WK. Zij moeten tegen de winnaar van het duel tussen Zweden en Tsjechië. Ook daar spelen ze verlengingen. Schotland-Oekraïne werd uitgesteld, maar de winnaar zal tegen Wales uitkomen. De Welshmen wonnen met 2-1 van Oostenrijk.

Poll: Jammer dat we Italië niet te zien krijgen op het WK?

TAGS  I  Portugal  I  Turkije  I  Italië  I  Noord-Macedonië  I  Polen  I  Rusland  I  Zweden  I  Tsjechië  I  Schotland  I  Oekraïne  I  Wales  I  Oostenrijk