'Gewezen publiekslieveling van Club Brugge krijgt dramatisch nieuws'

'Gewezen publiekslieveling van Club Brugge krijgt dramatisch nieuws'
Vrijdag 25 maart 2022 - 22:00   I   door Redactie

Bij Club Brugge vertrokken er al heel wat spelers met hoge verwachtingen naar het buitenland. Sommige spelers braken door, terwijl anderen er compleet mislukten.

In 2019 maakte Wesley Moraes de overstap naar Aston Villa. 25 miljoen euro hadden de Villans over voor de Braziliaanse spits. Daardoor werd hij - en is hij nog steeds - de duurste uitgaande transfer bij blauw-zwart. Een kruisbandblessure gooide echter roet in het eten en hij geraakte nooit meer op zijn hoogste niveau.

Vorig jaar besloot Aston Villa om hem te verhuren aan Club Brugge, maar daar geraakte hij maar niet in de basis. Eind december werd de huurovereenkomst stopgezet, maar Internacional bood hem een nieuwe kans. Ook daar kan hij echter geen potten breken.

Hij scoorde nochtans bij zijn debuut, maar een vaste basisplaats leverde hem dat niet op. De Braziliaanse supporters zien hem liever gaan en dat zit er ook aan te komen. Verrassend als je weet welk potentieel de brede spits had.

Terugkeer

Volgens 90 Min heeft ook het bestuur ondertussen besloten dat de samenwerking stopgezet zal worden. Hij zal dus na het seizoen in Brazilië terugkeren naar Aston Villa, waar hij nog een contract heeft tot 2024. Al is er daar ook geen toekomst voor hem weggelegd. Benieuwd waar hij in 2023 aan de slag zal gaan.

Poll: Had jij meer verwacht van Wesley Moraes?

TAGS  I  Club Brugge  I  Aston Villa  I  Internacional

zondag 29 januari 2023

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023