'Jupiler Pro League-clubs steigeren na bom over drie clubs die degraderen'

'Jupiler Pro League-clubs steigeren na bom over drie clubs die degraderen'
Maandag 28 maart 2022 - 12:00   I   door Redactie

Dat Beerschot degradeert, dat staat al vast. En het ziet ernaar uit dat ook Seraing mee zal zakken naar 1B. Maar volgend seizoen zouden er normaal drie clubs wegvallen. Of toch niet?

Voor alle duidelijkheid: het stond in principe al vast dat komend seizoen niet twee, maar wel drie zouden degraderen uit 1A, om zo terug te keren naar een competitieformat met zestien clubs, waar er nu achttien clubs zijn.

Maar dat is volgens Het Nieuwsblad buiten de kleine clubs gerekend, die zo veel meer risico lopen om te zakken en nadien misschien nooit meer kunnen terugkeren. Daarom zijn zij voorstander om toch een competitie met 18 te behouden, bij voorkeur tot en met 2025.

Een serieuze bom, maar het zal nu afwachten zijn hoe de debatten daarover verlopen. Maandag vond er alleszins al een vergadering van de Pro League plaats, de verzameling van profclubs, maar een beslissing moet nog niet meteen verwacht worden.

Poll: Vind jij dat er drie clubs moeten zakken volgend seizoen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

maandag 27 juni 2022

zondag 26 juni 2022

zaterdag 25 juni 2022