Pro League wordt met de neus op de feiten gedrukt en krijgt nieuwe uppercut

Pro League wordt met de neus op de feiten gedrukt en krijgt nieuwe uppercut
Donderdag 31 maart 2022 - 18:30   I   door Redactie

Er komt voorlopig geen BeNeLiga. De Nederlandse topclubs hebben de stekker eruit getrokken. Dat meldt de Pro League op de officiële kanalen.

Er was wel heel wat vooruitgang geboekt, maar de Nederlandse topclubs - Ajax, PSV, Feyenoord, FC Utrecht, Vitesse en AZ Alkmaar - zetten het project nu stop omdat het benodigde draagvlak vandaag ontbreekt. Nog maar eens een bevestiging dat het niet goed gaat met het Belgische voetbal.

"Dat het Nederlandse clubvoetbal momenteel floreert terwijl het Belgische clubvoetbal het moeilijker heeft, speelt hier ongetwijfeld een rol in", schrijft de Pro League op zijn website. "De Pro League neemt akte van de Nederlandse positie, en wil in de komende maanden concrete stappen zetten om het Belgische clubvoetbal opnieuw vooruit te helpen."

Daarvoor rekent iedereen op de nieuwe CEO Lorin Parys. "Parys en zijn team willen de Belgische clubs in de komende tijd overtuigen dat hier een momentum ligt voor een beter en moderner Belgisch topvoetbal", sloot de Pro League af.

Poll: Ben jij voorstander van de BeNeLiga?

TAGS  I  Pro League  I  Ajax  I  PSV  I  Feyenoord  I  FC Utrecht  I  Vitesse  I  AZ Alkmaar

woensdag 4 oktober 2023

dinsdag 3 oktober 2023

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023