'Roberto Martinez doet Charles De Ketelaere plots dromen van WK-selectie'

'Roberto Martinez doet Charles De Ketelaere plots dromen van WK-selectie'
Zaterdag 02 april 2022 - 16:00   I   door Redactie

De Rode Duivels nemen het in Qatar op tegen Canada, Kroatië en Marokko. Roberto Martinez is er zich van bewust dat het geen simpele opdracht zal worden.

"Denken dat België en Kroatië zomaar zullen doorstoten is een foute gedachte", zei hij bij Het Laatste Nieuws. "Bij Marokko loopt er heel wat talent rond. Kroatië heeft de ervaring en de knowhow van een groot toernooi. En dan is er nog Canada. Dat land kan wel eens de verrassing worden."

Roberto Martinez hoopt dat hij meer spelers mag opnemen in zijn selectie. "Wij als coaches hebben ten zeerste aanbevolen om 23 spelers op het wedstrijdblad en dus op de bank toe te laten, en liever nog naar selecties van 26 over te gaan", stelde hij.

Volgens de bondscoach is hij dus niet de enige vragende partij. "Tijdens Euro 2021 heb ik zelf ondervonden hoe moeilijk het is om een aantal van je 23 spelers niet op de bank te mogen plaatsen", aldus Martinez. "Argentinië had op de Copa America hetzelfde probleem."

Net niet

Voor de Rode Duivels die dan net buiten de selectie zouden vallen komt er dan opnieuw hoop. Charles De Ketelaere speelt weergaloos in de Belgische competitie, maar gaf niet echt thuis in de oefeninterlands. De kans dat Roberto Martinez overtuigd is om hem sowieso mee te nemen lijkt bijzonder klein.

Dan kan een uitbreiding van de selectie uiteraard wel helpen. Voor Hans Vanaken en Simon Mignolet lijkt een WK-selectie alvast wél een zekerheid. Met of zonder uitbreiding.

Poll: Denk jij dat De Ketelaere geselecteerd zal worden voor het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Canada  I  Kroatië  I  Marokko  I  Argentinië

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024