Anderlecht is helemaal overtuigd: "Weinig spelers in België kunnen dat"

Anderlecht is helemaal overtuigd:
Maandag 04 april 2022 - 08:30   I   door Redactie

Anderlecht staat plots weer op de vierde plaats na de overwinning tegen Charleroi. Daar mag het ook Cercle Brugge voor bedanken, want zij hielden AA Gent op een gelijkspel. Bij paars-wit waren er verschillende uitblinkers, maar de kranten hebben toch vooral lof voor Christian Kouamé.

De Ivoriaan wringt doorgaans heel wat kansen de nek om, maar tegen Charleroi speelde hij wel degelijk een sterke wedstrijd. "Hij was aanspeelbaar, zeer aanwezig op de tweede ballen en spaarde zijn krachten niet om een goede prestatie te leveren tegen de overdonderde Carolo-defensie. Ook zijn assist op Zirkzee was schitterend", schreef SudPresse.

Ook bij La Dernière Heure waren ze onder de indruk van de huurling. "Weinig spitsen in België kunnen druk zetten zoals hij", waren ze duidelijk. "Bovendien was hij beslissend. Kouamé opende niet alleen de score, hij leverde ook de fraaie assist op de 2-0 van Zirkzee."

Bij Het Nieuwsblad zagen ze waarom Kompany een fan is van Kouamé. "Hij maakte de 1-0. Zag voordien al een poging gepareerd door Koffi. Bewees waarom Kompany zo van hem houdt: bracht veel intensiteit, diepgang en dreiging", haalden ze de loftrompet boven.

Transfer

In principe keert de 24-jarige spits na het seizoen terug naar Fiorentina, maar zelf ziet hij een definitieve overstap naar Anderlecht wel zitten. Ook Vincent Kompany is helemaal overtuigd van zijn kwaliteiten. Volgens Transfermarkt wordt zijn marktwaarde geschat op acht miljoen euro.

Poll: Denk je dat Kouamé volgend seizoen nog bij Anderlecht speelt?

TAGS  I  Anderlecht  I  Charleroi  I  Cercle Brugge  I  AA Gent  I  Fiorentina

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022