'Jack Hendry heeft het gehad bij Club en kan opmerkelijke transfer versieren'

'Jack Hendry heeft het gehad bij Club en kan opmerkelijke transfer versieren'
Woensdag 13 april 2022 - 19:00   I   door Redactie

Philippe Clement gaf eerder al aan dat de kern bij Club Brugge te groot is. Alfred Schreuder volgt hem daarin, maar vindt dat net een voordeel. Jack Hendry zal het vermoedelijk toch anders zien dan de Nederlandse coach.

De 26-jarige Schot kwam afgelopen zomer voor vier en een half miljoen euro over van KV Oostende. Hij knokte zich onder Clement meteen in de ploeg en startte zowat aan elke wedstrijd. Onder Schreuder komt hij ondertussen amper nog aan spelen toe.

"Ik heb twee rode kaarten gepakt, maar de manier waarop ik behandeld ben, was erover", zei hij enkele weken geleden bij The Times. "Er wordt binnen de club veel gezegd dat ik weer in de ploeg zou moeten komen, maar als één persoon daar anders over denkt..."

Zo'n interview doet natuurlijk de ronde en al zeker in Schotland. Naar verluidt zou Celtic van plan zijn om hem in de zomer opnieuw naar Glasgow te halen. Hij speelde er in het verleden al 27 wedstrijden, maar werd daarna uitgeleend aan Melbourne City en erna aan KV Oostende.

Verlies

De Schotse topclub maakte al een half miljoen verlies op de verdediger, maar dat verlies zal enkel nog groter worden als ze hem effectief zullen wegplukken bij Club Brugge. Zijn marktwaarde wordt momenteel geschat op vijf miljoen euro.

Het is het nog maar de vraag of Club wel wil meewerken aan een transfer. Jack Hendry krijgt amper kansen, maar dat heeft ook te maken met de weinige blessures in het Brugse kamp. Ze zouden zo toch een betrouwbare pion kunnen verliezen.

Poll: Verdient Hendry opnieuw een kans bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Celtic  I  KV Oostende  I  Melbourne City

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024