Genk slaat Belgische topclubs opeens met verstomming: "Niemand durft dat"

Genk slaat Belgische topclubs opeens met verstomming:
Donderdag 14 april 2022 - 16:00   I   door Redactie

Bij KRC Genk beleven ze een seizoen om snel te vergeten. De titel was de ambitie, maar de achtste plaats is voorlopig de realiteit. Toch hebben enkele spelers zich in de kijker gespeeld in het buitenland.

Zo maakte KRC Genk dinsdag de transfer van Maarten Vandevoordt naar RB Leipzig bekend. De 20-jarige doelman trekt in 2024 naar de Duitse topclub. Er zou zo'n tien miljoen euro mee gemoeid zijn, maar dat bedrag kan nog oplopen door verscheidene bonussen.

Jonge doelmannen snel in de A-kern droppen wordt stilaan een trend in Limburg. Uit een studie van statistiekenbureau CIES Football blijkt dat Genk na Ajax zelfs de beste opleidingsclub voor doelmannen in Europa is. Guy Martens is in totaal al 29 jaar aan de slag als keepertrainer bij de Limburgers.

"Onze filosofie is dat we ze onder de lat zetten, jong of niet. En dat durft geen enkele Europese club", stelde hij bij Het Laatste Nieuws. "Ik probeer keepers altijd zo snel mogelijk bij de A-kern te halen. Courtois, Casteels, Vandevoordt, Leysen, Bolat... Allemaal zijn ze tussen hun vijftien en zeventien jaar bij de A-kern gekomen."

Poll: Behoort Vandevoordt momenteel tot de top vijf van beste doelmannen in de Belgische competitie?

TAGS  I  KRC Genk  I  RB Leipzig

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024