OFFICIEEL: KRC Genk doet waar alle Jupiler Pro League-clubs van dromen

OFFICIEEL: KRC Genk doet waar alle Jupiler Pro League-clubs van dromen
Vrijdag 15 april 2022 - 20:00   I   door Redactie

Voor KRC Genk is het hoe dan ook een teleurstellend seizoen, zelfs al wordt er in play-off 2 nog een Europees ticket behaald. Maar er is nog iets waar ze zich kunnen aan optrekken.

En dat is het feit dat de jeugd nog maar eens bewezen heeft dat ze de Limburgers de volgende jaren misschien weer topresultaten kunnen laten neerzetten. De U21 zijn vrijdagavond immers kampioen geworden in de beloftenreeks.

Met een 1-2-zege op Charleroi werd de kers op de taart gezet van een onwaarschijnlijk seizoen waarin de Genkse youngsters maar liefst 53 op 57 pakten. Daarmee tonen ze ook dat ze hun ticket voor 1B volgend seizoen meer dan waard zijn.

Want dat was natuurlijk de grote inzet van de beloftencompetitie van dit jaar. De eerste vier mogen volgend seizoen immers aantreden in 1B. Ook Anderlecht heeft zijn ticket al beet. Club Brugge en Standard volgen zo goed als zeker.

Profvoetbal

De rest van de eersteklassers blijft ontgoocheld achter. Want zowat alle Jupiler Pro League-clubs hoopten om hun talenten te kunnen laten doorgroeien in 1B, waar ze met meer en sterkere tegenstanders beter klaargestoomd kunnen worden voor het profvoetbal.

Poll: Vind jij het een voordeel voor de beloften om in 1B te kunnen aantreden?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024