Drastische ingreep vlak voor start van cruciale play-offs doet stof opwaaien

Drastische ingreep vlak voor start van cruciale play-offs doet stof opwaaien
Vrijdag 22 april 2022 - 18:30   I   door Redactie

Als er één iets is gebleken in het Belgische voetbal, dan wel dat clubs soms vechtend over de vloer rollen. Maar als het moet kan er toch eensgezindheid zijn.

Zoals nu in het dossier over de onbemande VAR-camera's. Een incident dat voor serieus wat ophef zorgde in Cercle Brugge-AA Gent, maar blijkbaar helemaal geen alleenstaand geval was. In de play-offs zal dat echter niet meer voor komen.

Want de Pro League, de verzameling van eersteklassers kwam tot het akkoord om voor alle wedstrijden van de play-offs een extra cameraman te voorzien, zodat alle camera's voortdurend bemand zijn. Kwestie van niets aan het toeval over te laten.

Een beslissing die wel voor wat discussie zorgt, niet in het minst omdat de vraag rijst waarom dat in godsnaam nog niet eerder beslist werd. Maar onder het mom van beter te laat dan nooit is er nu dus toch een oplossing.

"De Pro League zal instaan voor de bijkomende kost", aldus CEO Lorin Parys. "In deze fase van de competitie gaat iedereen op het veld tot het uiterste. Het spreekt voor zich dat we ook naast het veld deze inspanning dan doen."

Poll: Vind je dat deze beslissing te laat komt?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024