Opeens onverwachte oorlog tussen Gent en publiekslieveling: "Afgebroken"

Opeens onverwachte oorlog tussen Gent en publiekslieveling:
Dinsdag 26 april 2022 - 09:00   I   door Redactie

AA Gent kent een wisselvallig seizoen. De Buffalo's grepen net naast een ticket voor de Champions' play-offs, maar wonnen wel de bekerfinale. De eerste wedstrijd van de play-offs werd in eigen huis verloren van KRC Genk.

De beker is binnen en dat was één van de doelstellingen. Volgend seizoen willen ze er bij Gent alles aan doen om ook mee te strijden voor de titel en daarvoor rekenen ze op Tarik Tissoudali. Zijn contract loopt af in medio 2023 en Valencia zou bijzonder gecharmeerd zijn door de 29-jarige spits.

Tissoudali zelf sluit niets uit, maar wil wel één van de grootverdieners worden bij AA Gent als hij zou blijven. De gesprekken lopen bijzonder stroef. "Tarik zou eigenlijk een stap hogerop moeten zetten", zei zijn makelaar Menno Groenveld bij Het Nieuwsblad.

"Maar Louwagie heeft te kennen gegeven dat hij niet te koop is. Niet voor vijf miljoen en niet voor tien miljoen", ging hij verder. "Vorige week kwam er dan een finaal voorstel, waarbij hij zo'n 25 procent meer zou krijgen, maar ook daarmee komt hij bijlange na nog niet bij de toppers van Gent terecht."

Waardering

En dat is niet wat ze in het kamp van Tissoudali verwacht hadden. "Hij blijft ermee in de middenmoot hangen", aldus Groenveld. "Voor één van de betere en meest effi­ciënte spelers in België vinden we dat van weinig waardering getuigen en zeer teleurstellend. Zeker omdat ze zonder hem amper scoren of winnen."

"Gent sprak zelf van een final offer en dus hebben wij per mail bevestigd dat wij de onderhandelingen als afgebroken en mislukt beschouwen.  Nu zeg je dat een verkoop onbespreekbaar is, waarmee je aangeeft dat je geld genoeg hebt. Maar als je dan bij het contractvoorstel zegt dat er níét genoeg geld is, is dat heel tegenstrijdig", sloot hij af.

Poll: Denk je dat Tissoudali volgend seizoen nog bij Gent speelt?

TAGS  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Valencia

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022

woensdag 28 september 2022

dinsdag 27 september 2022