De Mos geen fan van Martinez: "Ik had voor hen gekozen als bondscoach"

De Mos geen fan van Martinez:
Donderdag 03 november 2016 - 17:15   I  

Volgende week staat de altijd beladen interland tussen Nederland en België op het programma. Ook al is het maar een oefenwedstrijd, niemand verliest graag de Derby der Lage Landen. Aad De Mos, kenner van het Nederlandse en Belgische voetbal, laat zijn licht schijnen over de wedstrijd.

De Mos is alvast vol lof over de Rode Duivels. "Misschien wel een van de beste elftallen van de wereld. Onder de vorige bondscoach waren er wat strubbelingen, maar onder de nieuwe trainer lijken ze het juiste model te hebben gevonden. Ik verwacht alleen niet dat ze in het nieuwe systeem tegen Nederland gaan spelen. Dan komen ze één op één te staan, ik denk niet dat ze dat willen", vertelt De Mos op de website van de Nederlandse voetbalbond. "België heeft twee spelers van het allerhoogste niveau. Dat zien we ook in de Champions League, zoals met Kevin De Bruyne tegen Barcelona. De Bruyne is van wereldklasse op dit moment. Hazard groeit bij Chelsea weer naar zijn oude vorm toe. En Lukaku kan als spits het verschil maken."

Ondanks het feit dat het goed draait onder Roberto Martinez, ziet De Mos het niet zitten met een buitenlandse bondscoach. "Je ziet zelden dat het goed gaat als er een buitenlander in een andere voetbalcultuur moet werken. België heeft zelf bovendien ook goede coaches. Ik denk dat ik voor Hein Vanhaezebrouck (AA Gent) en Michel Preud'homme (Club Brugge) had gekozen."

De Mos betwijfelt of beide ploegen met hun sterkste elftal zullen aantreden. "Want er is altijd een wedstrijd die erop volgt in de kwalificatie. De vraag is dan of je met je sterkste elftal moet spelen. Toch blijft deze wedstrijd altijd beladen. Niemand in Nederland wil verliezen van de Belgen, terwijl zij zo trots zijn als een pauw omdat zij wel op het vorige EK waren en wij niet."

TAGS  I  Aad De Mos  I   België  I   Nederland

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024