Genk-smaakmaker Pozuelo slachtoffer van bijzonder smerig spelletje

Genk-smaakmaker Pozuelo slachtoffer van bijzonder smerig spelletje
Dinsdag 14 maart 2017 - 13:45   I   door Fabian Morren

Alejandro Pozuelo is nu een absolute smaakmaker bij Racing Genk. Het jeugdproduct van Real Betis had dat echter ook perfect in de Spaanse Primera Division kunnen zijn.

Bij Betis ging het echter mis. Pozuelo stootte na zijn jeugdopleiding door tot de A-kern van de Spaanse club. Hij speelde er aanvankelijk nog met een beloftencontract. Toen hij opslag vroeg, begon de ellende.

"Alejandro zat al meer dan een jaar in de A-kern, maar hij had nog steeds een contract van bij de jeugd. Zijn makelaar vond dat niet kunnen en hij ging aankloppen bij het bestuur. Dat wilde echter niet investeren in jongens uit de jeugd en hield het been stijf", zegt zijn vader in Sport/Voetbalmagazine.

"Het kwam tot een conflict tussen de directie en een aantal jongens uit de jeugdopleiding, want mijn zoon was niet de enige in die situatie", vervolgt de vader van Pozuelo. "Het ergste was dat het bestuur de pers controleerde. Daar verschenen berichten dat Alejandro niet meer voor Betis wilde voetballen. Dat was erg zwaar voor hem, want als die onenigheid er niet geweest was, ben ik er zeker van dat hij hier nu nog zou voetballen."

TAGS  I  pozuelo  I   genk  I   betis

zondag 4 december 2022

zaterdag 3 december 2022

vrijdag 2 december 2022