Rapport bevestigt overschrijdend gedrag Overmars: "Antwerp neemt besluit"

Rapport bevestigt overschrijdend gedrag Overmars:
Woensdag 04 mei 2022 - 08:30   I   door Redactie

Hoezeer Antwerp het ook anders zou willen, de affaire Marc Overmars blijft in het nieuws opduiken. Met deze keer een rapport dat Ajax bekend maakte.

De Amsterdammers schakelden na het gedwongen opstappen van Overmars ten gevolge van grensoverschrijdend gedrag tegenover vrouwelijke medewerksters een extern auditbureau in om de feiten tot in detail te onderzoeken.

De bevindingen daarvan werden door Ajax dinsdag gepubliceerd op de website van de club. "Een aantal vrouwen werd geconfronteerd met ongewenst gedrag. Dit varieert van foute grappen en denigrerende opmerkingen, tot een ongewenste arm over de schouder en ander opdringerig gedrag."

En wordt er aan toegevoegd: "Het onderzoek bevestigt ook de ernstige aard van het eerder gecommuniceerde gedrag van Overmars. Meerdere vrouwen hebben dit gemeld." Het positieve nieuws - voor Overmars zelf dan toch, is dat er geen klacht is ingediend. 

Verbrekingsclausule

En dat is dan weer cruciaal voor Antwerp, dat in het contract van zijn nieuwe sportieve directeur een verbrekingsclausule liet opnemen bij een eventuele veroordeling. Het Laatste Nieuws weet dat de club beslist heeft om de samenwerking gewoon verder te zetten.

Poll: Vind je het kunnen dat Antwerp de samenwerking met Overmars verder zet?

TAGS  I  Antwerp  I  Ajax

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024