Spanjaarden gaan door het lint over Courtois na spectaculaire halve finale

Spanjaarden gaan door het lint over Courtois na spectaculaire halve finale
Donderdag 05 mei 2022 - 08:30   I   door Redactie

Het zag er woensdag lang niet goed uit voor Thibaut Courtois. Na de 4-3-nederlaag in het Etihad stond Real Madrid in eigen huis na 89 minuten 0-1 achter in de terugwedstrijd.

En toen stond de Koninklijke plots op. Rodrygo scoorde twee keer in evenveel minuten. Karim Benzema prikte er in de verlengingen nog eentje bij. Thibaut Courtois had misschien wel beter kunnen doen bij het tegendoelpunt, maar hij pakte wel uit met enkele prima reddingen. Uiteindelijk werd hij zelfs ,verkozen tot 'Man van de Match'.

"Dat Real Madrid tot het laatste moment nog mocht geloven in een stunt, had het te danken aan de goede reddingen van Courtois", schreef SPORT. "Hij was kansloos bij de treffer van Mahrez, maar hij wist Cancelo en vooral Grealish nadien van een doelpunt te houden. In de verlengingen verrichte hij dan een wonderbaarlijke redding op een kopbal van Foden."

"Hij was weer de redder van dienst door Real Madrid drie keer van een tegendoelpunt te houden", zag ook Mundo Deportivo. "In de verlengingen wist hij met de hand een poging van Foden nog ongedaan te maken. Nog maar eens de held", schreef Marca.

Beste ter wereld

Bij AS waren ze duidelijk ook onder de indruk van de Rode Duivel. "Hij verrichte heel de wedstrijd door wonderen, het enige smetje was de treffer van Mahrez. Desondanks wist Courtois het schip drijvend te houden met enkele cruciale reddingen. Hij was weer op het niveau van de beste keeper ter wereld", schreven zij.

Poll: Terecht dat Courtois verkozen werd tot 'Man van de Match'?

TAGS  I  Real Madrid  I  Manchester City  I  Rode Duivels

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024