Verrassende sleutel voor derde Brugse titel op rij: "Iedereen rekent op hém"

Verrassende sleutel voor derde Brugse titel op rij:
Donderdag 05 mei 2022 - 17:00   I   door Redactie

Club Brugge speelt zondag misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. In het Dudenpark neemt blauw-zwart het op tegen leider Union. Zonder punten terugkeren naar West-Vlaanderen is uit den boze.

Want dat zou betekenen dat Union enkele dagen later met een voorsprong van zes punten naar Jan Breydel trekt. Dat moeten ze bij Club dus koste wat kost vermijden. Al kunnen ze daarvoor niet rekenen op sterkhouder Mats Rits. Hij scheurde tegen Anderlecht zijn voorste kruisband en is uit voor minstens zes maanden. Een streep door de rekening.

Alfred Schreuder koos in Brussel voor Ruud Vormer als vervanger. Volgens Eddy Snelders was dat niet bepaald een succes. "Hij heeft ook al even niet meer gespeeld, dus misschien heeft hij gewoon meer ritme nodig", zei hij bij Sporza. Toch denkt de analist dat de Nederlandse coach tegen Union gewoon opnieuw zal kiezen voor Vormer.

"Voor Club is het hopen dat Vormer zijn niveau kan halen van voor hij in vraag werd gesteld", ging hij verder. "Hij kan ook vanuit de tweede lijn tot in het strafschopgebied raken. Ik denk dat iedereen een beetje rekent op de Nederlander."

Poll: Zal Club Brugge zondag winnen op Union?

TAGS  I  Club Brugge  I  Union  I  Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024