Belgische clubs reageren razend op Anderlecht: 'Competitievervalsing'

Belgische clubs reageren razend op Anderlecht: 'Competitievervalsing'
Donderdag 05 mei 2022 - 19:00   I   door Redactie

In de Jupiler Pro League lijkt de titelstrijd te zullen gaan tussen Club Brugge en Union, terwijl de strijd voor de derde plaats weggelegd lijkt voor Anderlecht en Antwerp. Voor de beloften zit het seizoen er al op.

De beloften van KRC Genk, Anderlecht, Club Brugge en Standard treden volgend seizoen aan in 1B, maar de clubs mogen niet zomaar eender wie selecteren voor die ploeg. Bij Anderlecht balen ze, want zij geven veel jonkies kansen bij de A-kern. Vanaf een aantal wedstrijden bij de A-kern mogen ze volgend seizoen niet meer aantreden bij de beloften.

De regels staan echter nog niet vast, dus koestert Anderlecht nog hoop om ze nog gewijzigd te krijgen. Volgens Het Nieuwsblad bekijken ze de optie om het percentage speelminuten van het huidige seizoen de doorslag te laten geven. De profclubs uit 1B zijn niet gediend met de plannen om spelers van 30 jaar of ouder die helemaal niet bij de A-kern spelen toe te laten.

Paars-wit wil daar duidelijk gebruik van gaan maken, want de voorbije weken geraakte bekend dat zij Guillaume Gillet en Deinze-spits Lennert Martens willen binnenhalen voor de belofteploeg. De clubs uit 1B vinden dat Anderlecht dan aan een soort van competitievervalsing doet, aangezien het doel is om eigen jeugdproducten ervaring te laten opdoen.

Poll: Vind jij het logisch dat spelers van 30 jaar of ouder zouden mogen aantreden bij de beloften?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Union  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  Standard  I  Deinze

maandag 27 juni 2022

zondag 26 juni 2022

zaterdag 25 juni 2022