Vrees van Club Brugge komt uit: Clement kan sterkhouder komen wegplukken

Vrees van Club Brugge komt uit: Clement kan sterkhouder komen wegplukken
Vrijdag 06 mei 2022 - 07:00   I   door Redactie

Hoewel iedereen bij Club Brugge volop bezig is met de titelstrijd en het cruciale tweeluik met leider Union wordt er ook al gekeken naar volgend seizoen. Heel wat sterkhouders staan op vertrekken.

De kans dat Noa Lang en Charles De Ketelaere volgend seizoen nog bij Club Brugge spelen is bijzonder klein. Maar ook Clinton Mata zou na vier jaar de deur achter zich dicht willen trekken. "Ik ben bijna 30. Misschien is het tijd voor een buitenlands avontuur", zei hij bij Het Laatste Nieuws.

"Ik heb de ronde van België afgelegd. Letterlijk. Van Eupen tot Brugge"; aldus Mata. "Ik heb hier van de Champions League mogen proeven. Twee keer kampioen geworden ook. Een derde landstitel op rij zou een afscheid in schoonheid betekenen."

Zo lijkt hij nu al aan te sturen op een vertrek. Waar zijn toekomst ligt is nog onduidelijk, maar volgens Tuttomercatoweb had de 29-jarige verdediger in januari al contact met AS Monaco om een transfer te bespreken. Desondanks ontkende Philippe Clement toen die geruchten.

Kassa

De ex-coach van Club Brugge is altijd al een fan geweest van Clinton Mata. Nu hij ook zelf aanstuurt op een vertrek zou AS Monaco dus een nieuwe poging kunnen wagen. Bij Club heeft hij nog een contract tot medio 2024 en volgens Transfermarkt heeft hij een marktwaarde van acht miljoen euro.

Poll: Denk je dat Mata volgend seizoen naar een Europese topcompetitie zal trekken?

TAGS  I  Club Brugge  I  AS Monaco  I  Eupen  I  Union

maandag 27 juni 2022

zondag 26 juni 2022

zaterdag 25 juni 2022