Onthutsende bekentenis over Paul Gheysens: "Wraak nemen op Anderlecht"

Onthutsende bekentenis over Paul Gheysens:
Vrijdag 06 mei 2022 - 14:00   I   door Redactie

Antwerp groeide in korte tijd uit tot een topclub en dat heeft het grotendeels te danken aan de miljoenen van Paul Gheysens. Het had nochtans ook anders kunnen uitdraaien.

In 2015 investeerde hij anoniem al heel wat miljoenen in de Great Old, maar twee jaar later ging hij ook aankloppen bij Anderlecht. Hij had lang het hoogste bod om de club over te nemen, maar Marc Coucke troefde hem in extremis nog af. Kort daarna ging hij ook aankloppen bij de paars-witte stadsrivaal Union.

Hij nam contact op met toenmalige voorzitter Jürgen Baatzsch. Hij blikte erop terug en had duidelijk gemengde gevoelens bij de toenadering van Gheysens. "Ik denk dat hij zich wilde wreken op Anderlecht omdat hij daar de slag had gemist", zei de Duitser bij Sport/Voetbalmagazine.

"Zijn prioriteit was het stadion. Méér dan een voetballiefhebber is Gheysens een zakenman die magnifieke stadions kan bouwen", aldus Baatzsch. "We hebben elkaar ontmoet in zijn kantoor in de Ghelamco Arena, maar zijn bod bleef onder mijn verwachtingen."

Poll: Was Antwerp ook zo snel een topclub geworden zonder Paul Gheysens?

TAGS  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  Union

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024