'Voetbalbond gaat zwaar de mist in': "Het resultaat is ronduit onthutsend"

'Voetbalbond gaat zwaar de mist in':
Maandag 09 mei 2022 - 21:00   I   door Redactie

Nog niet eens zo heel lang geleden was het Belgische voetbal een hype. De Rode Duivels stonden nummer één, het jeugdig talent was hot en de Belgische clubs scoorden in Europa.

De vaststelling dat daar opeens nog maar weinig van overschiet doet voetbaljournalist François Colin in een kramp schieten. Hij stelt in De Witte Duivel dat er dringend maatregelen moeten genomen worden om ons voetbal er weer bovenop te helpen.

"De Duivels staan nog altijd tweede, maar zelfs de grootste optimist beseft dat de gloriedagen van de zogenaamde Gouden Generatie eerder in het verleden liggen", aldus Colin. Waarna hij een quote van Sef Vergoossen, kampioenenmaker bij KRC Genk, aanhaalt. 'Je moet het dak herstellen als de zon schijnt.'

"Helaas, typisch Belgische voetbalbond: we deden niets", haalt hij zwaar uit. "Nummer één van de wereld! Wij zijn de top. Wachten, ja, afwachten. Niet alleen op het veld, ook in het beleid. Het resultaat is ronduit onthutsend." Waarna hij met concrete voorbeelden afkomt.

Dramatisch

"Op interlandniveau tellen we nog altijd mee, maar onze clubs zijn als lemmingen in het ravijn getuimeld. België is op de coëfficiëntenranglijst teruggezakt naar de dertiende rang. Dit seizoen was simpelweg dramatisch: een achttiende plaats!" Neen, Colin ziet het maar somber in.

Poll: Vind je dat Colin gelijk heeft?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022

woensdag 22 juni 2022