OFFICIEEL: Moeskroen verdwijnt uit profvoetbal, andere club profiteert

OFFICIEEL: Moeskroen verdwijnt uit profvoetbal, andere club profiteert
Dinsdag 10 mei 2022 - 13:31   I   door Redactie

Na vele jaren miserie met de licentie is het doek dan eindelijk gevallen voor Moeskroen. De Henegouwse club verdwijnt zo definitief uit het profvoetbal.

De voorbije acht jaar kon Moeskroen maar liefst zeven keer zijn licentie niet behalen. Maar telkens opnieuw kwam er in beroep of voor het BAS (Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport) dan toch een oplossing. Aan die soap is nu dan eindelijk een einde gekomen.

Want het nieuwe C-SAR (Het Belgisch Centrum voor Arbitrage in de Sportsector) kende deze keer in beroep géén licentie toe. Les Hurlus zakken zo naar Tweede Nationale en starten daar volgend seizoen met drie punten minder. Het gevolg is dat het gedegradeerde Virton dan toch nog in 1B mag blijven.

Omdat Moeskroen ook geen licentie voor Eerste Nationale heeft, is een bijkomend gevolg dat Mandel United in die reeks als voorlaatste in de stand nu toch nog barragewedstrijden mag afwerken en zo nog kans maakt op het behoud.

Poll: Vind je het goed dat Moeskroen degradeert?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Moesrkoen  I  Virton  I  Mandel United

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024