OFFICIEEL: Hervorming Champions League is erdoor, Club en co. balen

OFFICIEEL: Hervorming Champions League is erdoor, Club en co. balen
Dinsdag 10 mei 2022 - 17:19   I   door Redactie

De Champions League van het huidige seizoen zit er bijna op, enkel de finale moet nog afgewerkt worden. En ook de Champions League in zijn huidige vorm zit er bijna op.

Want de UEFA kondigde dinsdag aan dat er vanaf het seizoen 2024-2025 een nieuw format zit aan te komen. Eén die het nog een stuk moeilijker zal maken voor de kleinere landen om ver door te stoten. En dat is voor Club Brugge en de andere Belgische topclubs balen.

Kort samengevat wordt het kampioenenbal uitgebreid van 32 naar 36 clubs met 8 in plaats van 6 groepswedstrijden. Het huidige poulesysteem verdwijnt en wordt vervangen door een minicompetitie. Concreet speelt elk team tegen 8 verschillende tegenstanders, 4 keer thuis en 4 keer uit.

Om te bepalen wie er doorgaat naar de knock-outfase wordt er een algemene ranglijst opgemaakt van alle 36 deelnemers. Een systeem gebaseerd op de schaaktoernooien, waarbij alle teams in één klassement terechtkomen. Een revolutionaire verandering.

Knock-outfase

De beste 8 ploegen plaatsen zich voor de achtste finales. De nummers 9 tot en met 24 strijden in play-offs voor de overige 8 plaatsen in de knock-outfase. Vergelijkbare formats zullen ook in de Europa League en Conference League geïntroduceerd worden.

Wat de 4 extra CL-tickets betreft: 2 gaan naar de landen die het best hebben gepresteerd op de UEFA-ranglijst van het vorige seizoen, 1 naar het vijfde gerangschikte land op de algemene ranglijst en tenslotte 1 naar de kampioen uit een kleiner land dat zich niet rechtstreeks wist te kwalificeren. Een zoethoudertje.

Poll: Vind je dit een verbetering van het huidige format?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022

woensdag 22 juni 2022