Leicester City zorgt weer voor een stunt, Juventus klaart de klus simpel

Dinsdag 14 maart 2017 - 22:38   I

Leicester City en Juventus stoten door naar de kwartfinales in de Champions League. Leicester maakte nog een achterstand goed tegen Sevilla, Juventus won zuinig van FC Porto.

Leicester City - Sevilla 2-0

27' Morgan 1-0, 54' Albrighton 2-0

In de heenwedstrijd had Leicester een degelijke uitgangspositie door een uitdoelpunt te scoren in de 2-1-nederlaag. Aan een 1-0-zege had Leicester daarmee genoeg om door te stoten. Dat eerste doelpunt kwam er al snel via Morgan. Met een gelukje werkte hij de bal binnen na een corner. Leicester diepte die voorsprong in de tweede helft zelfs nog uit. Albrighton knalde mooi binnen in de rechter benedenhoek. Nasri kreeg daarna nog een tweede gele kaart na een kopstoot(je) aan Vardy. Zo was het helemaal afgelopen voor Sevilla. Uiteindelijk miste Leicester nog enkele grote kansen op de 3-0.

Juventus - FC Porto 1-0

42' Dybala (pen.) 1-0

Juventus heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de kwartfinales. Na de 0-2 in de heenwedstrijd had Juventus zijn schaapjes al op het droge. Al in de eerste helft was de klus geklaard voor Juventus. Maxi Pereira weerde de bal uit doel met zijn hand en kreeg rood, Dybala zette de strafschop feilloos om. De tweede helft was een maat voor niets. Voor Juventus hoefde het niet meer, FC Porto kon nog eenmaal dreigen via een counter maar de lob van Jota over Buffon belandde in het zijnet.