OFFICIEEL: Club-legende maakt straffe comeback en trekt naar Anderlecht

OFFICIEEL: Club-legende maakt straffe comeback en trekt naar Anderlecht
Vrijdag 13 mei 2022 - 18:00   I   door Redactie

Bij Anderlecht zetten ze zwaar in op de jeugd, maar beseffen ze ook dat er ervaring nodig is om die goed te beleiden. En dus haalden ze een meer dan ervaren speler binnen.

Onder de noemer 'Een legende van paars-wit deelt volgend seizoen zijn ervaring met onze beloften in 1B', kondigde Anderlecht op Twitter de terugkeer van Guillaume Gillet aan. De 38-jarige ex-speler moet er mee voor zorgen dat de youngsters niet kopje onder gaan.

"Guillaume Gillet zal zorgen voor een injectie aan kwaliteit, ervaring en leiderschap in de kleedkamer van onze jonge talenten", klinkt het nog op de website van Anderlecht. "Hij tekent een contract voor één seizoen als speler bij de U23."

Nadat in januari zijn contract bij Charleroi in onderling overleg werd opgezegd, ging hij daarna nog bij Waasland-Beveren aan de slag. Maar aan dat kortstondig avontuur komt nu dus een einde voor een straffe terugkeer naar zijn grote liefde waar hij tussen 2008 en 2016 maar liefst 330 wedstrijden speelde.

Visie

"Het is fantastisch om terug te keren naar de club van mijn hart", aldus Gillet. "Neerpede barst van het jong talent en de visie van de club op hun ontwikkeling sprak mij erg aan. Ik wil mijn steentje bijdragen door mijn ervaring te delen met de aanstormende generatie."

Poll: Vind je dit een nuttige transfer?

TAGS  I  Anderlecht  I  Charleroi  I  Waasland-Beveren

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024