Antwerp trekt titel Club Brugge in twijfel en beschuldigt ref Visser: "Schande"

Antwerp trekt titel Club Brugge in twijfel en beschuldigt ref Visser:
Zondag 15 mei 2022 - 22:00   I   door Redactie

Antwerp mag dan een Europees ticket te pakken hebben, dat het op eigen veld Club Brugge kampioen zag worden deed veel pijn. En maakte heel wat frustratie los.

Vooral bij Ritchie De Laet dan. Bij Het Laatste Nieuws liep hij na de wedstrijd volledig leeg. Zijn slachtoffer: scheidsrechter Lawrence Visser. "Die heeft er een bangelijke wedstrijd opzitten", startte hij cynisch. Om de ref vervolgens helemaal af te maken.

"Dat trok op niks", aldus De Laet. "Wij kregen onmiddellijk geel, zij mochten doen wat ze wilden. Hij heeft drie matchen van Club Brugge gefloten in play-off 1. Dan speel je kampioen, hé." Straffe uitspraak. En die vond vooral zijn oorsprong in enkele fases waarbij Antwerp zich benadeeld voelde.

Zo was er volgens de thuisploeg het feit dat Visser het naliet om Noa Lang een tweede gele kaart te geven voor een schwalbe die de ref ook zo beoordeelde. Hij floot niet, maar liet de wedstrijd voortgaan. En ook de fase waarbij Mechele Frey vasthield in de eerste helft vond men rood.

Laatste keer

"Dit was een schande, het lag er dik op”, fulmineerde De Laet. "Elke eerste fout van ons was geel. Als je iets rood aandoet is het geel, als je beweegt is het geel, als je ademt is het geel. Of dit de laatste keer was dat hij hier mocht fluiten. Ik hoop het voor hem. Ik snap niet wat hij hier nog komt doen."

Poll: Vind je dat De Laet gelijk heeft?

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge

maandag 4 juli 2022

zondag 3 juli 2022

zaterdag 2 juli 2022

vrijdag 1 juli 2022