Duivels kunnen het niet geloven: Italië door blunder mogelijk toch naar WK

Duivels kunnen het niet geloven: Italië door blunder mogelijk toch naar WK
Dinsdag 17 mei 2022 - 22:15   I   door Redactie

In het voetbal is letterlijk alles mogelijk. Zelfs een land dat zich niet geplaatst heeft voor het WK dat alsnog zou mogen gaan. Italië in dit geval.

En zeggen dat ze bij de Rode Duivels toch ietwat opgelucht waren dat Italië er niet bij zou zijn eind november in Qatar. De Squadra Azzurra ontpopte zich op de twee voorbije grote toernooien immers tot het zwarte beest van België.

Op het EK schakelden ze de Duivels uit op weg naar winst en op de voorbije Nations League werd ook gewonnen in de strijd om de derde plaats. Des te groter was de klap voor Italië toen het werd uitgeschakeld voor het komende WK.

Nochtans als favoriet begonnen in de barragematchen liep het tegen Noord-Macedonië volledig fout. Maar nu zit een WK-ticket er misschien toch nog aan te komen. En dat heeft alles te maken met een blunder van Ecuador dat zich wel wist te plaatsen.

Onderzoek

Want blijkt dat het Zuid-Amerikaanse land tijdens de kwalificatiematchen een niet-speelgerechtigde speler zou hebben opgesteld. Waardoor alle duels waarin die speler werd opgesteld als straf in een reglementaire nederlaag zouden worden omgezet.

Alles hangt nu af van het onderzoek dat door de FIFA is opgestart. Maar in Italië laait de hoop hoog op. Want als Ecuador niet naar het WK kan, gaat het vrijgekomen WK-ticket in principe naar het land dat het hoogst op de wereldranglijst staat. En dat is... Italië. De Duivels slaan nu al aan het bibberen.

Poll: Vind je deze manier van bestraffing terecht?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Italië  I  Ecuador  I  Qatar

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022