Belgische topclub dreigt Club Brugge in te halen: "Ze hebben meer mogelijkheden"

Belgische topclub dreigt Club Brugge in te halen:
Woensdag 18 mei 2022 - 16:00   I   door Redactie

Club Brugge is zeker geen Bayern München. Dat zegt Thomas Peeters, sporteconoom aan de Erasmus School of Economics.

“De cijfers tonen aan dat de verhoudingen met de concurrentie totaal verschillend zijn. Uit de laatst beschik­bare jaarrekeningen, van 2019, bleek dat Bayern München zo'n 700 miljoen euro omzet had. De omzet van Dortmund, de dichtste rivaal, bedroeg 480 miljoen", legt Peeters uit in Het Nieuwsblad

"Een immens verschil, terwijl in datzelfde jaar Club en Anderlecht nog op hetzelfde niveau zaten", vervolgt Peeters. "Intussen is er wel een kloofje, maar niet van die aard als in Duitsland."

"Het kan altijd nog gedicht. Als je ziet hoe sterk iemand als Paul Gheysens staat… Antwerp doet nog niet mee in de categorie van Club, maar op termijn misschien wel", klinkt het.

Meer mogelijkheden

Ook sporteconoom Trudo Dejonghe gelooft niet in een Bayern-scenario. Hij waarschuwt dat onder meer Antwerp meer mogelijkheden heeft.

"Als je kijkt naar de concurrentie, blijft er qua rekrutering en sponsoring toch meer mogelijk in Antwerpen, Brussel en Luik. Het is eigenlijk al een krachttoer van het bestuur dat het vijf keer kam­pioen is geworden", zegt Dejonghe.

Poll: Denk jij dat Club Brugge voorbij zal worden gestoken door Antwerp?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022