'Dít is de reden waarom Kompany Anderlecht deze zomer gaat verlaten'

'Dít is de reden waarom Kompany Anderlecht deze zomer gaat verlaten'
Vrijdag 20 mei 2022 - 11:30   I   door Redactie

De interesse is er al langer. De naam en faam van Vincent Kompany zorgt ervoor dat hij straks zomaar weg kan zijn bij Anderlecht.

En dat heeft alles te maken met Burnley. Volgens Het Laatste Nieuws gaat de Engelse club - op voorwaarde dat het behoud in de Premier League verzekerd wordt - er alles aan doen om Kompany weg te halen bij Anderlecht.

Zijn profiel van jonge, moderne coach moet de ouderwetse club een nieuw elan geven. Niet in het minst door de geweldige reputatie die 'Vince the Prince' zich in zijn periode bij Manchester City bijeengevoetbald heeft.

En de krant ziet voor Kompany goede redenen om te vertrekken. Net zoals bij paars-wit de voorbije twee seizoenen zou hij ook bij Burnley aan een volledig nieuwe ploeg moeten bouwen. Alleen zou hij wel over een hoger budget beschikken: dat van Burnley ligt rond de 130 miljoen euro.

Familie

Zeker niet te onderschatten: een terugkeer naar Engeland zou passen binnen de toekomstplannen van het gezin Kompany. Burnley ligt maar op een klein uur rijden van Manchester, de plek waar de Kompany's een belangrijk deel van hun leven doorbrachten. Zo zouden zij opnieuw een pak dichter bij vrienden en familie zijn.

En last but not least: hoeveel progressiemarge is er in de huidige (financiële) context nog bij Anderlecht? "Die vraag spookt ongetwijfeld door het hoofd van de ambitieuze Vincent Kompany", schrijft de krant. "Het antwoord stuurt hem mogelijk opnieuw naar de andere kant van het Kanaal."

Poll: Zou je Kompany graag zien vertrekken bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Burnley  I  Wolfsburg

maandag 4 juli 2022

zondag 3 juli 2022

zaterdag 2 juli 2022

vrijdag 1 juli 2022