Wie wordt de nieuwe coach? Vijf mogelijke opvolgers van Kompany bij Anderlecht

Wie wordt de nieuwe coach? Vijf mogelijke opvolgers van Kompany bij Anderlecht
Vrijdag 20 mei 2022 - 18:00   I   door Redactie

Anderlecht dreigt op zoek te moeten gaan naar een nieuwe coach. Vincent Kompany zou namelijk op vertrekken staan.

Kompany heeft een aanbod van Burnley op zak. Dat zou een terugkeer naar Engeland betekenen, wat hij wel ziet zitten. Dat betekent dan dat Anderlecht dus een nieuwe trainer zou moeten halen. Onze redactie selecteerde vijf mogelijke opvolgers.

Wouter Vrancken: Hij heeft beslist om te vertrekken bij KV Mechelen. Vrancken benadrukt dat er nog geen akkoord is met een andere club, maar hij wordt wel nadrukkelijk gelinkt aan Racing Genk.

Frank de Boer: Hij werd al even genoemd bij Antwerp en in het verleden ook al aan Anderlecht gelinkt. De laatste job van De Boer was als bondscoach van Oranje. Na een mislukt EK stapte hij daar op. De Nederlander was succesvol bij Ajax, maar nadien was hij eigenlijk nergens nog succesvol.

Peter Bosz: Staat voor zeer aanvallend en attractief voetbal. Na een sterk eerste seizoen bij Lyon, heeft hij het nu wat moeilijker. De Nederlander zou ondanks dat mindere seizoen echter toch mogen blijven. In dat geval wordt het financieel zeer moeilijk voor Anderlecht om hem te halen.

Felice Mazzu: Heeft het etiket van ‘mislukt’ bij een topclub omdat hij bij Racing Genk snel moest opstappen. Anderzijds leverde hij geweldig werk bij Charleroi en loodste hij Union naar de tweede plaats. Mazzu versloeg Anderlecht met Union dit seizoen vier keer.

Besnik Hasi: Heeft een verleden bij Anderlecht, zowel als speler als als coach. Ziet een terugkeer in de Belgische competitie wel zitten. Alleen lijkt hij niet de favoriet in het bestuur van Anderlecht om de nieuwe trainer te worden.

Poll: Wie zou jij kiezen?

TAGS  I  Anderlecht

maandag 4 juli 2022

zondag 3 juli 2022

zaterdag 2 juli 2022

vrijdag 1 juli 2022