Anderlecht rekent zich rijk en heeft nieuwe Kylian Mbappé onder contract

Anderlecht rekent zich rijk en heeft nieuwe Kylian Mbappé onder contract
Dinsdag 24 mei 2022 - 15:45   I   door Redactie

Bij Anderlecht moeten ze door de financiële beslommeringen creatief uit de hoek komen. Maar gelukkig is er nog altijd de jeugd.

Zo maakte Julien Duranville afgelopen weekend zijn debuut bij de A-kern. Hij liet meteen fraaie dingen zijn en het mag wel duidelijk zijn dat hij met zijn snelheid en kwieke dribbels van goudwaarde kan zijn voor paars-wit.

Jeugdcoördinator Jean Kindermans verwacht veel van hem. Volgens hem kan de 16-jarige Duranville zelfs in de voetsporen treden van Youri Tielemans, Romelu Lukaku en Jéremy Doku en de beloften overslaan.

"Julien heeft alles om uit te groeien tot een publiekslieveling. Hij zal Jérémy Doku achterna gaan", aldus Kindermans bij Sporza. "Al houdt Julien niet van zulke vergelijkingen - in de jeugd was het meestal Kylian Mbappé."

Profcontract

"Het is iemand met zoveel persoonlijkheid dat hij gewoon Julien Duranville wil zijn." En het goede nieuws is dat de youngster het eerst wil maken bij paars-wit. Daarom dat hij vorig seizoen op zijn vijftiende met plezier een eerste profcontract tekende tot 2024.

Dus kunnen de Brusselaars er vanuit gaan dat ze opnieuw een talent gaan kunnen laten doorgroeien dat ze na een aantal jaar met miljoenenwinst gaan kunnen doorverkopen.

Poll: Denk je dat Duranville volgend seizoen meer kansen zal krijgen bij de A-kern?

TAGS  I  Anderlecht

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024