Zeer pijnlijk wat Anderlecht achter de rug van Vincent Kompany heeft gedaan

Zeer pijnlijk wat Anderlecht achter de rug van Vincent Kompany heeft gedaan
Vrijdag 27 mei 2022 - 10:30   I   door Redactie

Vincent Kompany is geen coach meer van Anderlecht. De breuklijn tussen het bestuur en de trainer was er al een tijdje, zo blijkt nu.

Toen Anderlecht maar één keer won in acht wedstrijden nam de nervositeit zodanig toe bij het bestuur, dat er achter de rug van Kompany een spelersraad werd georganiseerd. 

Het Nieuwsblad schrijft: "Vandenhaute en Verbeke vragen zich af of ze moeten ingrijpen. Er wordt voorzichtig gepolst bij andere coaches en zonder dat Kompany daar weet van heeft, wordt de spelersraad met onder meer Van Crombrugge, Refaelov en Hoedt in de bureaus geroepen."

"Zo wil men aftoetsen hoe de selectie nog staat tegenover het functioneren van Kompany", gaat de krant verder. "Dat is natuurlijk het recht van de bazen, maar in hun ideale scenario bleef die consultatie onder de radar. Alleen krijgt Kompany via de spelers – die zich pal achter hem schaarden – lucht van die vergadering."

Definitieve breuk

Sindsdien kwam er steeds meer wantrouwen tussen het bestuur en Kompany. Dat leidde uiteindelijk in een definitieve breuk tussen de twee.

Poll: Heeft het bestuur Kompany slecht behandeld volgens jou?

TAGS  I  Anderlecht

maandag 4 juli 2022

zondag 3 juli 2022

zaterdag 2 juli 2022

vrijdag 1 juli 2022