'Verrassend: Hein Vanhaezebrouck heeft ideale functie voor Vincent Kompany'

'Verrassend: Hein Vanhaezebrouck heeft ideale functie voor Vincent Kompany'
Zondag 29 mei 2022 - 11:45   I   door Redactie

Wat tot voor kort ondenkbaar leek is, is toch gebeurd: Vincent Kompany is trainer af bij Anderlecht. Wat niet wil zeggen dat hij er nooit kan terugkeren.

En dat hoeft dan niet eens als trainer te zijn. Want volgens Hein Vanhaezebrouck - die over alles wel een gefundeerde mening heeft - is één van de belangrijkste functies bij een club die van technisch directeur.

Daarom dat het voor hem zo belangrijk was dat naast voorzitter Ivan De Witte ook algemeen manager Michel Louwagie aan boord bleef voor hij besloot zijn contract te verlengen bij AA Gent. "Dat is het beste voor de stabiliteit", aldus HVH in Het Nieuwsblad.

"Maar ik heb geen problemen met nieuwe mensen", stelt hij wel. Op één voorwaarde: "Als dat maar mensen zijn die een visie hebben. En niet iemand die geen kaas van voetbal heeft gegeten en eens gaat zeggen hoe het moet, tot op het veld toe."

Dubbele functie

"Er zijn héél veel clubs waar dat zo is." Maar Vanhaezebrouck haalt ook voorbeelden aan van clubs waar het wél goed draait. Milan bijvoorbeeld, met ex-boegbeeld Paolo Maldini als TD. "Hij is iemand die weet hoe het werkt. Bij Bayern zie je ook ex-voetballers in bestuursfuncties."

"Dergelijke figuren mis ik te vaak in België. Zelfs bij de bond is er geen technisch directeur, want daar heeft de bondscoach een dubbele functie, wat je nergens ziet." En verrast HVH: "Kompany zou daar geknipt voor zijn bij Anderlecht, maar goed, hij wil voorlopig nog trainer zijn."

Poll: Denk jij dat Kompany geschikt is voor de functie van TD?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Rode Duivels

maandag 4 juli 2022

zondag 3 juli 2022

zaterdag 2 juli 2022

vrijdag 1 juli 2022