Anderlecht wint met monsterscore in Europa League

Donderdag 03 november 2016 - 20:51   I   door Redactie

Anderlecht heeft alle miserie weggespeeld tegen Mainz. Paars-wit won in de Europa League met maar liefst 6-1 en doet zo een uitstekende zaak in de strijd om de zestiende finales.

Al in de negende minuut opende Anderlecht de score. Een mislukte voorzet van Nicolae Stanciu belandde verrassend in doel. Het was de eerste goal voor de Roemeen in loondienst voor paars-wit. Op het kwartier hingen de bordjes al opnieuw in evenwicht. Sowah kopte verkeerd en Pablo De Biasis profiteerde.

Anderlecht kende een lastig vervolg van de eerste helft, maar ging desondanks toch met een voorsprong de rust in. Stanciu scoorde zowaar zijn tweede van de avond. Ditmaal geen toevalstreffer, maar wel een hele mooie plaatsbal. En net op het moment dat Mainz in de tweede helft de betere ploeg werd, vond Tielemans zijn moment gekomen. Hij kreeg net te veel tijd en trapte de bal heerlijk binnen.

Daarna liet Mainz de kansen liggen om de aansluitingstreffer te scoren. Cordoba miste onder meer onbegrijpelijk. Anderlecht hield de drie punten op zak en Teodorczyk pikte zijn twee goaltjes ook nog mee (één op strafschop); zijn zevende en achtste doelpunt op rij al. Ook Bruno scoorde nog.

Anderlecht - Mainz 6-1
10' Stanciu 1-0, 16' De Blasis 1-1, 42' Stanciu 2-1, 63' Tielemans 3-1, 89' Teodorczyk 4-1, 90+2' Bruno 5-1, 90+3' Teodorczyk 6-1