Bijzonder slecht nieuws voor Simon Mignolet en Hans Vanaken bij blauw-zwart

Bijzonder slecht nieuws voor Simon Mignolet en Hans Vanaken bij blauw-zwart
Donderdag 23 juni 2022 - 08:30   I   door Redactie

Het lijkt wel of het voetbal nooit stopt met draaien. Want amper is het vorige seizoen afgelopen of de voorbereiding op het nieuwe is al begonnen.

En dat heeft zo zijn gevolgen voor de spelers, zeker de internationals die in de Jupiler Pro League actief zijn bij een ploeg die Europees speelt en dus een bijzonder drukke kalender hebben. Met name Simon Mignolet en Hans Vanaken bij Club Brugge

Ervan uitgaand dat ze allebei worden opgeroepen voor de Rode Duivels maakte Het Laatste Nieuws een simulatie van het het worstcasescenario van hun seizoen, waarbij ze amper vrije tijd hebben. Dat start op 17 juli met de Supercup.

De krant kwam vervolgens tot de conclusie dat er met de Jupiler Pro League, de bekercompetitie, Champions League, de Nations League en het WK voor het duo maximaal negen dagen op rij geen wedstrijd op het programma tussen 17 juli 2022 en 20 juni 2023.

Voetbalvrij

Het is enkel de periode tussen 27 december en 6 januari, wanneer de kalender voorlopig helemaal voetbalvrij is dat zowel Mignolet als Vanaken even volledig het voetbal kunnen loslaten. Het is maar de vraag of dat voldoende is om lichaam én geest te laten rusten.

Poll: Vind je dat dit kan?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels

maandag 8 augustus 2022

zondag 7 augustus 2022

zaterdag 6 augustus 2022

vrijdag 5 augustus 2022