Filip Joos haalt uit naar Michel Preud'homme: "Anderlecht heeft meer landstitels dan Club, hé"

Filip Joos haalt uit naar Michel Preud'homme:
Zaterdag 18 maart 2017 - 11:15   I   door Redactie

Filip Joos heeft zich erg verbaasd over Michel Preud'homme na de wedstrijd tegen Sint-Truiden (2-2). Over het twijfelachtige doelpunt van Steven De Petter liet hij zich zeer opvallend uit.

"Preud'homme verbaasde zich in de krant hooglijk over de genomen beslissing, en zag daarin, hou u vast, een teken 'dat Club niet belangrijk genoeg was'. Dat valt maar op één manier te interpreteren: de coach roept op tot klassenjustitie. In de geest van de topcoach moet de ref bij twijfel het voordeel aan Club geven, omdat Club Brugge een groter palmares heeft dan Sint-Truiden", aldus Joos in Het Nieuwsblad.

"Zou Preud'homme dat principe dan verankerd willen zien in het voetbalreglement, ergens tussen offside en hands in? En zou hij dan met een gerust hart naar het Astridpark trekken, straks? Zou hij akkoord gaan als de ref daar een dubieuze penalty voor paars-wit zo motiveert: 'Ik twijfelde, meneer Preud'homme, maar reglement is reglement, zij hebben nu eenmaal meer landstitels dan jullie."

"Preud'homme staat onder hoogspanning. Hij wilde eigenlijk in de euforie van vorig seizoen opstappen, maar heeft zich laten ompraten. Erg veel plezier heeft hij daar nog niet aan beleefd: de Champions League-campagne was ronduit slecht, in de competitie wisselen hoogtes en laagtes elkaar af, en nu ziet hij ook nog eens sterkhouders uitvallen. Een mens zou voor minder kregelig worden. Maar de opmerking over het doelpunt van zondag is hoe dan ook beneden zijn waardigheid."

TAGS  I  club brugge  I   filip joos  I   preud'homme

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024