Volwassen Standard maakt zich meester van Panathinaikos

Donderdag 03 november 2016 - 23:00   I

In Griekenland heeft Standard weinig problemen gekend met Panathinaikos. Standard domineerde en won dan ook verdiend met 0-3. Zo komt Standard op een gedeelde tweede plaats te staan met Celta Da Vigo, dat de boot inging tegen Ajax.

Het begin van de wedstrijd was erg gezapig. Beide ploegen slaagden er niet meteen in om een kans te creëeren. Na zo'n 25 minuten dan toch eens een kans, en meteen een grote: Orlando werd vrijgespeeld door Raman maar besloot op Panathinaikos-doelman Steele. Meteen daarna kreeg Panathinaikos een domper te verwerken want aanvoerder Marcus Berg moest noodgedwongen naar de kant met een blessure, Leto verving hem. Na eens kansarme eerste helft werd er zo rusten geblazen met een logische brilscore.

Na de rust was er een hoofdrol weggelegd voor ex-Standard-speler Mpoku. Hij kreeg eerst - terecht - geel na een schwalbe maar was daarna tot tweemaal toe erg gevaarlijk. Eerst haalde hij hard uit vanop afstand, daarna spatte zijn vrije trap uiteen op de deklat. Standard was gewaarschuwd en schoot opeens wakker. Met een heerlijke knal bracht Cissé de Rouches op voorsprong. Standard bleef daarna doordrukken en dat loonde. Belfodil was sneller dan de Griekse verdediging en werkte knap af: 0-2. De zege leek zo veilig gesteld voor Standard. Panathinaikos moest de kelk tot op de bodem ledigen, want Mpoku kreeg nog een tweede gele kaart na een elleboogje. Zo kon Standard de wedstrijd zonder al te veel problemen uitspelen. In het slot maakte Belfodil zelfs nog zijn tweede van de avond. Zo stond er een knappe 0-3 op het scorebord.

PANATHINAIKOS - STANDARD 0-3

61' Cissé 0-1, 77' Belfodil 0-2, 90+4' Belfodil 0-3