Zulte Waregem wint Beker van België na bloedstollende finale

Zaterdag 18 maart 2017 - 23:24   I   door Redactie

Zulte Waregem heeft de Beker van België gewonnen. De ploeg van Francky Dury won na strafschoppen van KV Oostende. Na 120 minuten stond het 3-3.

Oostende klom in de eerste helft op voorsprong dankzij een beresterke Landry Dimata. De aanvaller bleef oog in oog met doelman Dutoit koel en trapte het leer in de verste hoek binnen. Heel lang kon KVO niet genieten van de voorsprong. Dutoit redde een vrijschop, maar in de rebound scoorde de aanstormende Timothy Derijck.

De tweede helft werd erg aangenaam en weer was het Dimata die Oostende op voorsprong bracht. Hij deed dat op hele mooie wijze. Maar weer sloeg Zulte Waregem terug. Sander Coopman stelde gelijk. Verlengingen waren onvermijdelijk geworden en daarin bracht Babacar Gueye Essevee op voorsprong; hij kopte het leer tegen de netten.

Na hands van Dalsgaard ging de bal echter aan de overkant nog op de stip. Musona faalde niet vanaf de stip en maakte er 3-3 van. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Daarin misten Canesin en Musona namens Oostende.