KRC Genk speelt met vuur, maar stuurt Eupen met lege handen terug naar huis

Zaterdag 06 augustus 2022 - 17:50   I   door Redactie

KRC Genk en Eupen waren meer dan degelijk aan het seizoen begonnen. Eupen wist in tegenstelling tot Genk wél te winnen van Club Brugge. Beide ploegen gingen voor een 6 op 9.

KRC Genk-KAS Eupen 4-2

Na een verschroeiende eerste 10 minuten van Genk stond het al 2-0. Joseph Paintsil wist beide treffers te scoren. Genk bleef daarna vlot combineren maar vergat de wedstrijd af te maken.

Eupen had nog niet veel laten zien. De ploeg uit de Oostkantons had dan ook maar één kans nodig om te scoren. Smail Prevljak schoot op fantastische wijze de 2-1 langs Vandevoordt. Lang kon Eupen daar niet van genieten. Patrik Hrosovsky wist vijf minuten later namelijk de 3-1 met een afstandsschot binnen te schieten.

Ook aan de tweede helft begon Genk het beste. Toch was het Eupen — begonnen aan de tweede helft met een nieuwe doelman tussen de palen — dat als eerste kon scoren. Charles-Cook werkte de 3-2 al vallend in doel. Beide ploegen bleven aanvallend voetbal spelen en dat zorgde voor veel kansen. Pas in de 92ste minuut wist Mike Trésor de verlossende 4-2 binnen te tikken. Genk houdt zo na een moeizame wedstrijd de drie punten thuis.

Doelpuntenmakers:

3’ Joseph Paintsil 1-0, 9' Joseph Paintsil 2-0, 32’ Smail Prevljak 2-1, 37’ Patrik Hrosovsky 3-1, 59' Regan Charles-Cook 3-2, 92' Mike Trésor 4-2

Rode kaarten:

84' Stef Peeters (Eupen)

Poll: Denk jij dat Genk zich zal kunnen plaatsen voor play-off 1?