KRC Genk en AA Gent gaan de strijd aan om dezelfde Jupiler Pro League-sterkhouder

KRC Genk en AA Gent gaan de strijd aan om dezelfde Jupiler Pro League-sterkhouder
Maandag 08 augustus 2022 - 22:30   I   door Redactie

De transfermercato loopt binnen een aantal weken ten einde. De Belgische teams die zich nog willen versterken zullen dus niet meer te lang kunnen wachten.

Twee van die ploegen zijn AA Gent en KRC Genk. De blauwhemden zijn beiden op zoek naar een nieuwe aanvaller. Bij AA Gent zal sterkhouder Tarik Tissoudali enkele maanden out zijn met een blessure. KRC Genk zal binnenkort dan weer afscheid nemen van Cyriel Dessers.

Zowel AA Gent als KRC Genk zijn uitgekomen bij Ally Samatta als waardige vervanger. De laatste berichtgeving over de interesse van AA Gent mag dan wel een week oud zijn, Vanhaezebrouck heeft nog steeds een nieuwe aanvaller nodig. Volgens diverse Turkse media zou Gent toen al hebben aangegeven niet de volledige prijs van Samatta te kunnen betalen. Een huuroptie lijkt niet van de baan.

Volgens transferexpert Sacha Tavolieri kan Genk dan weer de beste papieren voorleggen om de speler van Fenerbahce aan te trekken. Ook zij willen liefst een huuroptie afdingen. Het verschil tussen Gent en Genk? Samatta speelde tussen 2016 en 2020 al voor de Limburgers. De Tanzaniaanse sterkhouder werd met Genk in het seizoen 18/19 kampioen. Wordt zonder twijfel vervolgd.

Poll: Wie denk jij dat Samatta zal kunnen overtuigen?

TAGS  I  AA Genk  I  KRC Genk

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022