Ongelooflijk: Club-fans zien ex-sterkhouder een zeer opvallende transfer maken

Ongelooflijk: Club-fans zien ex-sterkhouder een zeer opvallende transfer maken
Woensdag 10 augustus 2022 - 16:00   I   door Redactie

Club Brugge heeft een enorm rijke geschiedenis. Er passeerden heel wat grote spelers in Jan Breydel. Denk maar aan Jan Ceulemans en Raoul Lambert. Maar ook in een recenter verleden zagen ze onder meer Carlos Bacca, Charles De Ketelaere, Thomas Meunier en Ivan Perisic de club verlaten.

Een ex-sterkhouder die zeker in dat rijtje thuishoort is doelman Mathew Ryan. De Australiër werd in 2013 voor 1 miljoen euro weggeplukt bij Central Coast uit Australië. Twee jaar later zagen ze de doelman alweer vertrekken richting Valencia.

De Spanjaarden telden toen 7 miljoen euro neer voor Ryan. Het afgelopen seizoen speelde Ryan in Spanje voor Real Sociedad. Daar gebruikte ze hem vooral als bankzitter. De 27-jarige Alex Remiro kreeg namelijk de voorkeur op de doelman van Down Under.

Ryan was niet meer tevreden met zijn statuut als bankzitter en heeft hij zijn transfer nu toch te pakken. De komende twee seizoenen zal Ryan het doel van FC Kopenhagen verdedigen. Jess Thorup — trainer van FC Kopenhagen — had nood aan een nieuwe doelman na een langdurige blessure van zijn nummer 1, Kamil Grabara.

Prijs

Momenteel wordt Ryan zijn transferwaarde rond 5 miljoen euro geschat. Dan moet het ook ongelooflijk klinken wanneer je de prijs hoort die ze volgens Transfermarkt voor hem betaald hebben: 500 duizend euro.

Poll: Snap jij dat Kopenhagen maar 500.000 euro heeft moeten betalen voor Ryan?

TAGS  I  Club Brugge  I  FC Kopenhagen  I  Real Sociedad

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024