Club Brugge en co. krijgen nu opeens een gigantisch voordeel op transfermarkt

Club Brugge en co. krijgen nu opeens een gigantisch voordeel op transfermarkt
Zondag 14 augustus 2022 - 08:30   I   door Redactie

De transfercarrousel draait op volle toeren, zeker in België. Begin september gaat de markt dicht, maar voor de Belgische clubs is er nog iets extra.

Want waar voor zowat alle Europese landen de deadline voor het sluiten van de transfermarkt op donderdag 1 september ligt, is dat voor België op... dinsdag 6 september. Een beslissing van de Pro League, de verzameling van profclubs, zelf.  

"Het geeft de Belgische clubs een voordeel tegenover veel andere landen", legt Het Nieuwsblad nu uit. "De deadline van de vijf grootste competities (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk) is bijvoorbeeld 1 september."

De redenering is: "Dus als pakweg een Premier League-club nog last minute iemand weghaalt bij Club Brugge, hebben ze in Brugge nog een kleine week om een vervanger te halen." In Nederland sluiten ze overigens wel al op 31 augustus.

Poll: Vind je dit een goede zaak?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

woensdag 28 september 2022

dinsdag 27 september 2022

maandag 26 september 2022