RSC Anderlecht en Club Brugge gaan de strijd om déze felbegeerde prijs aan

RSC Anderlecht en Club Brugge gaan de strijd om déze felbegeerde prijs aan
Maandag 15 augustus 2022 - 22:30   I   door Redactie

Anderlecht en Club Brugge zijn al jaar en dag de twee grootste clubs van het land. Blauw-zwart is de laatste jaren de meest dominante ploeg. Doorheen de geschiedenis wist Anderlecht wel 34 titels te winnen. De teller van Club staat momenteel op 18.

Nu maken beide clubs kans om een andere felbegeerde prijs te winnen. Zowel Club Brugge als Anderlecht hebben namelijk een speler rondlopen die genomineerd is voor de Golden Boy, de prijs voor beste -21-jarige in Europa.

Voor Anderlecht is dat verrassend niet Fabio Silva, maar wel Sebastiano Esposito. De Italiaanse spits is weliswaar geen eigendom van paars-wit. De Recordkampioen huurt hem tot het einde van het seizoen van Inter Milan.

Misschien wel nog verrassender is de nominatie van de vertegenwoordiger voor Club Brugge: Bjorn Meijer. Meijer is niet al te best aan zijn seizoen begonnen bij Club. Maar je wordt natuurlijk niet zonder reden genomineerd voor de Golden Boy.

Kleine kans

De nominatie is voor beiden waarschijnlijk al een hele eer op zich. De kans lijkt dan ook klein dat Esposito of Meijer de award mee naar huis zal nemen. De topfavorieten zijn Camavinga van Real, Bellingham van Dortmund en Pedri van FC Barcelona.

Poll: Wie denk jij dat de Golden Boy zal winnen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

dinsdag 4 oktober 2022

maandag 3 oktober 2022

zondag 2 oktober 2022