Genk wint moeilijk tegen stug Cercle en ziet verrassende topschutter verschil maken

Zaterdag 20 augustus 2022 - 20:00   I   door Redactie

KRC Genk wordt door verschillende analisten als best voetballende club van het moment gezien. Wouter Vrancken ging tegen Cercle Brugge voor een 12 op 15.

KRC Genk-Cercle Brugge 2-1

Genk begon het beste aan de match en Bryan Heynen leek na 17 minuten al te scoren. Zijn kopbal werd weliswaar nog aangeraakt door Munoz die buitenspel stond. Een klein half uur later was het toch prijs voor de aanvoerder van Genk: 1-0. Dat was ook meteen de ruststand.

Meteen na rust wist de pas ingevallen Denkey de bal te veroveren. Hij speelde Olivier Deman aan, die met een harde knal Maarten Vandevoordt wist te verassen: 1-1. Iets later wist Genk een strafschop te versieren.

Aanvoerder Bryan Heynen kon bal makkelijke binnen leggen. Zo ontpopt hij zich tot absolute topschutter van Genk met vier goals. De wedstrijd bleef op en af gaan, maar doelpunten vielen er niet meer. Genk wint met 2-1 en blijft in het zog van Antwerp.

Debuut

Ally Samatta maakte zijn debuut voor Genk. In de 87ste minuut werd Joseph Paintstil voor Samatta naar de kant gehaald. De Tanzaniaan speelde op de linkerflank en pakte uit met een fraaie passeerbeweging. Maar om veel moois te laten zien, heeft hij nog niet genoeg speeltijd gekregen.

Doelpuntenmakers:

41’ Heynen 1-0, 46’ Deman 1-1, 57’ Heynen 2-1 (pen)

Poll: Denk jij dat Cercle aan het einde van het seizoen degradeert?