'Kompany flikt het opnieuw en richt al zijn pijlen op deze Pro League-smaakmaker'

'Kompany flikt het opnieuw en richt al zijn pijlen op deze Pro League-smaakmaker'
Maandag 22 augustus 2022 - 16:30   I   door Redactie

Vincent Kompany en Burnley FC zijn niet al te best aan de competitie begonnen. De Belgische trainer nam aan het begin van de zomer het roer over bij de Engelse degradant.

Ondanks de mindere uitslagen zijn ze in Engeland tevreden over de eerste weken van Kompany als coach van Burnley. De ploeg weet keer op keer het meeste balbezit te hebben, maar winnen blijft moeilijk voor The Clarets. Burnley staat momenteel 16de in de Engelse tweede klasse. 

Vorige zaterdag gaf de ploeg van Kompany een 3-1 voorsprong nog uit handen. Desondanks blijft het scoren van doelpunten het grootste struikelblok voor Burnley. Om dat probleem op te lossen, wil Kompany graag een nieuwe spits aantrekken. 

Daarvoor lijkt hij volgens de Waalse transferspecialist Sacha Tavolieri uit te komen bij Georges Mikautadze uit Georgië. Mikautadze kan u misschien nog kennen van zijn passage in de Belgische eerste klasse afgelopen seizoen. Hij wist voor Seraing onder meer tegen Antwerp, Anderlecht en Union te scoren. 

Smaakmaker 

De Georgische aanvaller kon vorig seizoen 14 keer scoren in 33 wedstrijden voor Seraing. De Luikenaars huurde Mikautadze toen van FC Metz, dat momenteel uitkomt in de Franse tweede klasse. Daar is hij goed aan het seizoen begonnen: Mikautadze wist in 4 wedstrijden al 2 keer te scoren en 3 assists af te leveren.

Poll: Denk jij dat Kompany aan het einde van het seizoen nog T1 is bij Burnley FC?

TAGS  I  Burnley FC  I  Seraing  I  FC Metz

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023