Zulte-icoon Francky Dury schept plots duidelijkheid: “Ik ga me niet prostitueren!”

Zulte-icoon Francky Dury schept plots duidelijkheid: “Ik ga me niet prostitueren!”
Woensdag 31 augustus 2022 - 11:30   I   door Redactie

Francky Dury zit sinds 16 december 2021 zonder job. Hij werd toen door Zulte Waregem aan de kant geschoven na enkele mindere prestaties. Bij de West-Vlamingen volgde Timmy Simmons hem op, om na een half jaar de stok door te geven aan Mbaye Leye.

Dury was afgelopen week te gast bij de voetbalpodcast MIDMID. Daar ging hij onder andere dieper in op zijn carrière als trainer. De succescoach werd deze week al gelinkt aan KV Kortrijk, nadat Karim Belhocine aan de kant geschoven werd. 

Sam Kerkhofs — samen met Evert Winkelmans host van MIDMID — opperde dat Dury volgens Transfermarkt een gepensioneerde trainer is. Dury ontkent die stelling: “Toen ik stopte zei ik: als er nog eens een financieel of sportief interessante trein voorbijkomt, wil ik er wel proberen op te springen.” 

“Maar makelaars contacteren zal ik niet doen”, aldus Dury. Evert Winkelmans reageerde opmerkzaam: “Je gaat je niet prostitueren om toch nog ergens een job als trainer te vinden.” Dury bevestigde die stelling en sprak verder over de treinen die al voorbijgekomen zijn. 

KV Kortrijk 

“Ik heb de vraag gekregen om nationale teams in Afrika te coachen. Maar ook clubs uit Rusland en Saudi-Arabië hebben me bijvoorbeeld al gecontacteerd”. Toch zou de coach niet zomaar willen toehappen: “Passeert de juiste trein niet meer, dan kan ik wat meer naar MIDMID komen”, concludeert Dury. 

Of KV Kortrijk een financieel of sportief interessante trein voor Dury op de rails kan zetten is nog maar de vraag. Het West-Vlaamse team is ook nog eens de grote concurrent van streekgenoot Zulte Waregem, dat onder Dury onder meer twee nationale bekers won.

Poll: Denk jij dat we Dury ooit nog aan het werk zullen zien als trainer in de JPL?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  KV Kortrijk

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024