DEADLINE DAY: Vertonghen verbaast heel België, zware domper voor Club Brugge

DEADLINE DAY: Vertonghen verbaast heel België, zware domper voor Club Brugge
Vrijdag 02 september 2022 - 00:01   I   door Redactie

In België loopt de transferperiode nog tot en met zes september, maar voor de meeste andere landen zit het er sinds middernacht op. Wie werd aan welke club gelinkt en welke spelers zochten effectief andere oorden op? Herbeleef het in het overzicht van Transfermarkt DEADLINE DAY.

00:00 De transfermarkt gaat dicht, op een paar landen na - waaronder België (tot en met 6 september). Voor nieuwe transfers is het daarna wachten tot de zomermercato of uitkijken naar vrije spelers.

23:59 De transfer van Jan Vertonghen van Benfica naar Anderlecht zal normaal vrijdag definitief afgerond worden. De Rode Duivel levert een geweldige financiële inspanning door zwaar in te leveren.

23:58 Uiteindelijk géén Sander Berge voor Club Brugge. Het gonsde op Deadline Day van de geruchten, maar een deal met Sheffield United zat nooit in de pijplijn.

23:55 Mustapha Bundu, al veel langer overbodig bij Anderlecht, wordt nu voor één jaar uitgeleend aan de Spaanse tweedeklasser FC Andorra.

23:45 Even leek het erop dat Thomas Foket, die na dit seizoen einde contract is bij Stade Reims, naar West Ham United zou trekken, maar er kwam zelfs geen bod voor de Rode Duivel.

23:35 Ex-Bruggeling Tahith Chong verkast definitief van Manchester United naar Birmingham City

23:30 Dan toch geen exit bij Barcelona voor Memphis Depay. De Nederlander leek zijn contract te gaan verbreken om naar Juventus te vertrekken en ook Chelsea deed nog een poging, maar hij blijft.

23:00 Pierre Dwomoh lijkt op weg naar Braga en toch niet naar Porto. Het zou om een uitleenbeurt gaan waar Antwerp een aankoopoptie zou aan koppelen.

22:30 Het staat vast dat zowel Noa lang, Brandon Mechele en verrassend genoeg ook Ruud Vormer bij Club Brugge zullen blijven.

22:00 OHL haalt met de Marokkaanse Belg Sofiane Kiyine de zo gegeerde middenvelder weg bij Lazio.

21:00 Leander Dendoncker heeft zijn transfer beet en verhuist van Wolverhampton Wolves naar Aston Villa.

20:30 Voor Michy Batshuayi zit er nog maar eens een uitleenbeurt aan te komen. Deze keer verhuurt Chelsea hem aan Nottingham Forest.

19:55 Nabil Fekir zou Real Betis inruilen voor FC Barcelona. 

19:50 Denis Zakaria ruilt Juventus in voor Chelsea. De Londenaars huren Zakaria voor een seizoen.

19:50 Justin Kluivert staat op het punt de overstap van AS Roma naar Valencia te maken. De Nederlander zou al onderweg zijn naar Spanje.

(Lees verder onder de afbeelding)

19:45 Aster Vranckx sluit zich aan bij AC Milan. Hij wordt zo de vierde Belg bij de Italiaanse kampioen. Ze hebben een huur mét aankoopoptie bedongen.

19:30 De Schotse verdediger David Bates tekent een contract voor 3 seizoenen bij KV Mechelen

19:20 Julian Draxler maakt de overstap van PSG naar Benfica. Hij wordt voor één seizoen verhuurd.

19:15 Chelsea heeft Memphis Depay een contract voor één seizoen aangeboden. De Nederlander zou graag naar Chelsea verkassen, maar de tijd dringt. Het wordt afwachten of de deal tijdig rond raakt.

19:00  Abdoulaye Seck ruilt Antwerp in voor het Israëlische Maccabi Haifa. Daar zal hij dit seizoen Champions League mogen spelen. Seck tekent een contract voor twee jaar.

18:50 De berichtgeving over de overstap van Sander Berge naar Club Brugge waren naar verluidt niet correct. Het gerucht werd door Engelse media verspreid, maar wordt nu door HLN ontkend.

18:25 Idrissa Gueye wordt door PSG aan Everton verkocht.

18:20 Kompany en Burnley huren Halil Dervisoglu voor één seizoen van Brentford. 

18:20 Luca Zidane, doelman en zoon van, trekt naar Eibar. 

18:15 Ajax neemt Florian Grillitsch transfervrij over van TSG Hoffenheim.

18:10 Na Kurzawa trekt Fulham nu ook Willian aan. Je kent de Braziliaanse winger ongetwijfeld van zijn tijd bij Chelsea.

18:00 In Duitsland sluit de transfermarkt de deuren.

17:45 Frenkie De Jong zal deze mercato Barcelona niet verlaten. Erik ten Hag van Manchester United weet zijn ex-goudhaantje dus niet aan te trekken.

17:20 Sacha Tavolieri heeft bevestigd dat Youri Tielemans minstens tot na het WK nog bij Leicester zal spelen. Arsenal zou nooit een bod uitgebracht hebben.

16:40 Martin Braithwaite wisselt FC Barcelona in voor stadsgenoot Espanyol.

16:10 Leander Dendoncker heeft zijn nieuwe club beet. Hij zou aansluiten bij Aston Villa, enkel zijn medische en fysieke tests staan een overstap nog in de weg.

16:05 Chelsea zou naar verluidt Neymar proberen los te weken bij PSG. Chelsea zou 100 miljoen euro veil hebben voor de Braziliaan.

16:00 Football insider meldt dat Club Brugge en Sheffield United een akkoord hebben bereikt rond Sander Berge. Er zouden ook al persoonlijke overeenkomsten afgesloten zijn.

(Lees verder onder de afbeelding)

15:50 Ruud Vormer zal naar alle waarschijnlijkheid gewoon bij Club Brugge blijven. Hoefkens wist in een persconferentie mee te delen dat de Nederlander er gelukkig uitziet.

15:35 Jan Vertonghen zou rond 16 uur aankomen op Neerpede om een contract voor twee jaar bij Anderlecht te tekenen.

15:30 Yannick Carrasco zal Atlético Madrid niet verlaten. De Spaanse club vroeg 60 miljoen euro voor de Rode Duivel, een bedrag dat Tottenham niet wil/kan ophoesten.

15:10 Brandon Mechele blijft bij Club Brugge. De centrale verdediger heeft aangegeven dat hij zijn carrière bij de landskampioen wil voortzetten.

15:05 Thomas Meunier zal naar alle waarschijnlijkheid dan toch niet naar Barcelona gaan. De Catalanen trekken namelijk Hector Bellerin van Arsenal aan.

15:00 Real Madrid-icoon Marcelo zou opweg zijn naar Leicester City.

14:00 Paul-José Mpoku (30) zal geen comeback maken bij Standard. Dat bevestigde trainer Ronny Deila. Vooral zijn leeftijd blijkt een struikelblok, de Rouches willen bouwen op jonge talenten.

13:25 Bij Club Brugge zou er nu toch vanalles bewegen rond Ruud Vormer, die ze het liefst zien vertrekken. De Nederlander zou nog aan het twijfelen zijn over zijn bestemming.

(Lees verder onder de afbeelding)

13:15 De aangekondingde overgang van Wout Faes (24) van Stade Reims naar Leicester City is nu ook officieel. De ex-Anderlecht-verdediger komt over voor de som van 20 miljoen euro. Hij tekent voor vier jaar.

13:00 AA Gent heeft nu ook officieel Paul Nardi vastgelegd als concurrent voor Davy Roef. De 28-jarige Franse doelman tekent voor twee jaar.

12:15 Er waren geruchten over een mogelijk terugkeer van Noa Lang naar Ajax, maar die worden ontkracht door trainer Alfred Schreuder.

11:30 Dan toch een transfer voor Pierre-Emerick Aubameyang. Hij gaat Barcelona verlaten voor Chelsea dat 12 miljoen euro zal betalen plus Marcos Alonso.

11:00 Wat al langer geweten was, is nu ook geofficialiseerd. Antony tekent een vijfjarig contract bij Manchester United. Ze betalen 95 miljoen euro plus 5 miljoen euro bonussen aan Ajax.

10:50 Marian Shved verlaat KV Mechelen en tekent een contract voor vijf jaar bij Shakhtar Donetsk. 

10:45 FC Porto zou nog steeds geïnteresseerd zijn in Pierre Dwomoh van Antwerp. De Portugezen beschouwen Dwomoh als een optie voor de toekomst en willen doordrukken.

10:40 Youri Tielemans zou in extremis nog een transfer kunnen versieren. Naast Arsenal, dat al enkele maanden interesse toont, zou ook Newcastle de Rode Duivel willen aantrekken.

10:35 Ondanks de slechte signalen heeft Manchester United de transfer van Frenkie De Jong nog niet opgegeven, dat meldt The Daily Express. Erik ten Hag wil de Nederlander graag overtuigen om naar Engeland te komen.

10:30 Arthur Melo zou op het punt staan zich met een huurovereenkomst aan te sluiten bij Liverpool. Juventus betaalde twee jaar geleden nog 76 miljoen euro voor de Braziliaan.

10:30 Leandro Paredes is door PSG uitgeleend aan Juventus. De Oude Dame beschikt over een aankoopoptie van 22 miljoen euro.

10:30 Julian Draxler mag PSG verlaten. Hij zou gespot zijn in Portugal om een transfer naar Benfica af te ronden. 

10:25 Niet Hans Vanaken, maar wel Leander Dendoncker zou de nieuwe middenvelder van West Ham kunnen worden. Sky Sport bevestigt de interesse van The Hammers.

10:15 Wout Faes zal de overstap van Stade Reims naar Leicester City maken. Sacha Tavolieri bevestigt dat het contract ondertekend is. The Foxes betalen 20 miljoen euro plus bonussen voor de Belgische verdediger.

10:10 Manuel Akanji staat op het punt aan te sluiten bij Manchester City. De Engelse topclub betaalt naar verluidt 17,5 miljoen euro aan Borussia Dortmund. 

10:05 Abdou Diallo wordt door PSG voor één seizoen verhuurd aan RB Leipzig. De Duitsers beschikken ook over een aankoopoptie van 25 miljoen euro.

(Lees verder onder de afbeelding)

09:50 Kan Thomas Meunier nog naar Barcelona? De Catalanen lenen Dest voor één seizoen uit aan AC Milan. Daar bovenop gaat ook Aubameyang de club verlaten. Zo zou er genoeg financiële ruimte moeten zijn om de Duivel aan te trekken.

09:30 Club Brugge zal Jack Hendry voor één seizoen uitlenen aan het Italiaanse Cremonese. De Italianen betalen 600 duizend euro om de Schot te huren en hebben een aankoopoptie van 6 miljoen euro bedongen.

09:15 KV Oostende verhuurt Makhtar Gueye aan de Spaanse tweedeklasser Real Zaragoza. Als Zaragoza promoveert, dan zal de deal Oostende 3,8 miljoen euro opleveren.

09:05 Laywin Kurzawa wordt door PSG voor een seizoen uitgeleend aan Fulham.

09:05 AA Gent heeft een bod van Galatasaray van 3,5 miljoen euro op Hanche-Olsen naast zich neergelegd. Ook FSV Mainz heeft interesse in de Noor. De kans lijkt klein dat AA Gent Hache-Olson wil laten gaan.

09:00 Als Anderlecht Jan Vertonghen wil aantrekken, zal de Duivel moeten inleveren op zijn salaris. Vertonghen verdient bij Benfica 4 miljoen euro per jaar, een onhaalbaar salaris voor Anderlecht.

08:50 PSV kan opgelucht ademhalen. Ondanks interesse uit de Premier League lijkt het er op dat Cody Gakpo gewoon in Eindhoven blijft.

08:20 Sacha Tavolieri meldt dat Francis Amuzu gewoon bij Anderlecht zal blijven. Het zou kunnen dat een contractverlenging aan de orde is.

07:30 Aster Vranckx zou op het punt staan aan te sluiten bij AC Milan. De jonge Belg zal voor één seizoen gehuurd worden van Wolfsburg mét aankoopoptie.

07:30 Adam Ounas ruilt Napoli in voor Lille en tekent een contract voor vier jaar.

06:30 Sergino Dest maakt de overstap van FC Barcelona naar AC Milan. Hij wordt voor één seizoen uitgeleend mét een aankoopoptie van 20 miljoen euro.

06:30 FC Barcelona en Chelsea proberen een ruildeal tussen Pierre Emerick Aubameyang en Marcos Alonso af te ronden. Chelsea zou 7,5 miljoen euro bijbetalen.

06:30 Lucas Ocampos wordt voor één seizoen door Sevilla aan Ajax uitgeleend.

(Lees verder onder de afbeelding)

06:30 Erik ten Hag heeft bevestigd dat Cristiano Ronaldo dit seizoen gewoon bij Manchester United blijft

06:30 Umar Sadiq wordt door UD Almeria voor 20 miljoen euro plus bonussen verkocht aan Real Sociedad. De transfer is nog niet officieel bevestigd. 

06:30 Club-target en Manchester City-talent Adedire Mebude staat in de belangstelling bij Tottenham.

06:30 KV Oostende verhuurt Evan Patoulidis voor één jaar aan FC Den Bosch.

06:30 Anderlecht verhuurt Mohamed Bouchouari voor één jaar aan FC Emmen.

00:00 Jan Vertonghen zou met Anderlecht aan het onderhandelen zijn over een last minute-overgang. De Rode Duivel komt bij Benfica niet meer aan spelen toe en wil met het oog op het WK een transfer.

00:00 Met Adnan Januzaj heeft een andere Rode Duivel een definitieve transfer beet. De flankaanvaller verhuist definitief van Real Sociedad naar Sevilla en tekent voor vier jaar.

00:00 AA Gent zou verrassend Paul Nardi binnenhalen als concurrent voor Davy Roef. De 28-jarige Franse doelman maakte een paar jaar geleden indruk bij Cercle Brugge en tekent bij de Buffalo's voor drie jaar.

Poll: Denk je dat de transfersom van ManU met 95 miljoen voor Antony nog verbroken zal worden?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024