Hans Vanaken reageert na transfersoap op afscheid Club: “Het was zwaar geweest”

Hans Vanaken reageert na transfersoap op afscheid Club: “Het was zwaar geweest”
Donderdag 01 september 2022 - 08:00   I   door Redactie

Hans Vanaken tekende woensdag een contract tot medio 2027 in het Jan Breydelstadion. De draaischijf van de landskampioen maakt zo een einde aan zijn transfersoap met West Ham United.

Op de Family-day van Club Brugge reageert Vanaken op de contractverlenging: “Ik ben vooral blij dat er nu duidelijkheid is. De beslissing om bij te tekenen werd dinsdagavond genomen. Ik wou duidelijkheid vóór het sluiten van de transfermarkt”, aldus de Brugse kapitein.

Ook laat hij zijn licht schijnen op hoe hij de laatste weken beleefd heeft: “Het was moeilijk. Er was een concreet bod van West Ham, dat lag effectief op tafel. Anders had ik al die tijd niet moeten nadenken en was er geen heisa geweest.” De kapitein houdt een dubbel gevoel over aan de afgeknapte transfer.

“Club heeft twee keer een bod van West Ham geweigerd en vroeg meer. Mijn standpunt was altijd dat de drie partijen een akkoord moesten vinden. Dat werd met de dag moeilijker”, verklaart Vanaken. “Dit voelt misschien wel als de laatste kans om een overstap naar een topcompetitie te maken."

Afscheid

Door zijn nieuwe overeenkomst is de kans groot dat Vanaken nooit meer zal vertrekken bij Club: “Ik altijd gezegd dat ik hier enorm gelukkig ben: ik zou nooit weggaan bij Club voor eender welke ploeg. Ik ben even blij dat ik hier nog vijf jaar blijf.”

Vanaken verklaart nader: “We hebben gekozen om hier bij te tekenen. En daar ben ik blij om, want afscheid nemen was ook zwaar geweest.” Het ziet er naar uit dat Club pas afscheid zal moeten nemen van Vanaken als hij zijn schoenen aan de haak hangt.

Poll: Denk jij dat Hans Vanaken ooit nog voor een ander team dan Club Brugge zal voetballen?

TAGS  I  Club Brugge  I  West Ham

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024