Dé reden dat Vertonghen niet voor Club, maar voor Anderlecht koos: “Geen goed gevoel”

Dé reden dat Vertonghen niet voor Club, maar voor Anderlecht koos: “Geen goed gevoel”
Zaterdag 03 september 2022 - 11:00   I   door Redactie

Jan Vertonghen werd nog maar pas voorgesteld als aanwinst bij Anderlecht. De Rode Duivel had kennelijk ook de optie om naar Club te gaan, maar dat feestje ging niet door.

En daar was een heel goede reden voor. Vertonghen dacht aan het begin van het seizoen namelijk nog veel aan de bak te komen bij ex-club Benfica. Daar was hij vorig seizoen immers nog absolute titularis. 

Het bestuur van Club had kennelijk al contact opgenomen met de Rode Duivel: “Er zijn nooit echte gesprekken geweest, maar wel berichten. Die heb ik echter altijd direct afgeblokt omdat ik mij op dat moment nog super voelde bij Benfica.” 

Maar dat goede gevoel bleef dus niet duren: “Toen dat veranderde, was Wouter Vandenhaute daar.” Het initiële plan van de Rode Duivel was om zijn carrière bij Benfica af te sluiten: "Maar de jongste maanden zijn er dingen gebeurd waar ik geen goed gevoel bij had”, aldus Vertonghen bij Het Nieuwsblad

Controle 

Het belangrijkste voor Vertonghen is om de controle over zijn leven en carrière te behouden: “Ik wil zelf beslissen hoe en wanneer ik stop. Die controle was ik de laatste tijd kwijt.” De Rode Duivel heeft dan ook een duidelijke conclusie: “Ik zit hier in een betere positie dan bij Benfica.”

Poll: Denk jij dat Vertonghen bij Club een basisplek had kunnen bemachtigen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  v24

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024