Strijd op alle niveaus: Club Brugge zet Anderlecht serieuze hak met supertalenten

Strijd op alle niveaus: Club Brugge zet Anderlecht serieuze hak met supertalenten
Zondag 11 september 2022 - 09:30   I   door Redactie

De strijd om de (sportieve) macht in het Belgische voetbal speelt zich niet alleen op het hoogste niveau af. Zeker niet tussen Anderlecht en Club Brugge.

Want beide Belgische topclubs zetten ook zwaar in op hun jeugdwerking. Paars-wit maakt daar al langer een erezaak van, blauw-zwart trad enkele jaren geleden in hun voetsporen. En die strijd speelt zich nu ook af in 1B.

Want door de reglementswijziging in het tussenseizoen komen zowel de beloftenploeg van Club Brugge als Anderlecht in de op één na hoogste klasse uit. En zaterdag stonden de supertalenten ook tegenover elkaar.

Op speeldag vijf moesten de Bruggelingen op bezoek naar de hoofdstad. En hoewel de resultaten op zich niet het belangrijkste zijn, was Anderlecht er toch op gebrand om met een zege de tweede plaats mee te graaien.

Stand

Maar dat was buiten Club Brugge gerekend. Lennart Mertens bracht de bezoekers al in minuut drie op voorsprong en verder dan de gelijkmaker van Hubert kwam de thuisploeg niet meer. Anderlecht staat nu vijfde met 7 op 12, Club achtste met 5 op 12.

Poll: Vind je het resultaat belangrijk voor de beloftenploegen in 1B?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Club NXT

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024